20 ene 2009

FULL INFORMATIU Nº1 BIBLIOTECA ESCOLAR

Amb aquest full, la comissió de Biblioteca vol fer arribar a tots els membres de la comunitat educativa l’estat del nostre projecte Puntedu, quan ja passen 4 mesos del començament de curs.
Catalogació:
Com ja vam presentar en el nostre Pla Anual, un dels objectius del Puntedu és la catalogació i informatització del préstec de la nostra biblioteca i la seva integració en la xarxa de Biblioteques escolars Puntedu de Catalunya. En l’actualitat tenim 532 llibres catalogats d’un total de 3500 registrats fins al dia d’avui. Per tant únicament està completament acabat el 15,2% del total del fons de l’escola.
Activitats de motivació lectora:
Visita de l’autora Mª Carme Roca, autora del llibre Akanuu, l’arquer persa, llibre que va llegir l’alumnat de 6è. Aquesta autora ha vingut via la petició que vam fer el mes de Juliol passat a la Institució de les lletres catalanes. Aquesta institució convoca cada any
el concurs: Els autors a les aules. La nostra escola ja és el tercer any que participa. El primer any va venir en Joaquin Haro, el segon Rodolfo del Hoyo i enguany la Mª Carme Roca.
Participació en el Concurs El Gust per la lectura dels alumnes de 6è i 4t. Pel fet de participar ens han concedit quatre activitats de motivació lectora:
A 6èA el proper dia 6 de Març vindrà el grup Batabat amb el seu espectacle: "Amanida variada de viatges", sobre el llibre de l’Enric Larreula Els viatges dels 4 minyons de Vallairosa
A 6è B el dia 12 de gener va venir la Jordina Biosca per a fer la motivació lectora del llibre Matilda d’en Roald Dahl
A 4t.A el 6 de Març vindrà el grup Batabat amb l’activitat: "Bruixes, bruixots i encanteris: una lliçó pràctica!"
4t.B, el 4 de Març vindrà l’actor Miquel Pujadó amb l’activitat: "La literatura infantil, només per a infants?"
Participació en el V Certamen de lectura en veu alta de l’alumnat de 3r i 5è. Durant tot aquest trimestre es fa una selecció, semifinals i finals per a triar la persona que representarà a l’escola en aquest certamen. La qual cosa els té molt engrescats i motivats.
Per a Cicle Inicial està prevista la visita de l’escriptor vilafranquí Pere Martí, aconseguida via editorial. Algunes editorials, si es fa comanda una mica important, ofereixen durant la 1ª quincena del mes de setembre la visita d’un autor. Com que per Sant Jordi 2008 vam fer una comanda d’uns 200 € i els alumnes de 2n. llegien La tortuga d’en Hans, vam demanar la visita d’aquest autor. Estem a l’espera de que es posi en contacte amb nosaltres per determinar dia i hora.
Per a Educació Infantil hem preparat unes maletes de lectura que s’emportaran a casa cada setmana. Dins de les maletes hi ha un "llibre belluguet" que es passejarà per totes les cases i un quadern on les famílies podran escriure la seva opinió i/o les seves suggerencies si així ho desitgen.
De cara a les famílies teníem prevista la visita de l’Eva Baltasar, guanyadora del premi de poesia Miquel de Palol i mare d’una alumna d’EI, però s’ha hagut d’aplaçar per motius personals. Esperem oferir aquesta activitat el més aviat possible.
Biblioteca extraescolar
Des del mes de novembre de 2008, de 5 a 6 de la tarda, la biblioteca escolar està oberta per a fer el préstec de llibres, fer deures o consultar Internet.
En el mes de Desembre i Gener han utilitzat el servei de Préstec 80 alumnes distribuïts de la manera següent:
EI: 8 alumnes
CI: 8 alumnes
CM: 50 alumnes
CS: 14 alumnes
20 alumnes han anat a llegir o fer deures i 38 alumnes han utilitzat Internet (la majoria de CS) . En total 58 alumnes.
Per tant si sumem els 80 alumnes que han utilitzat el servei de préstec i els 58 que han anat per a fer deures o consultar Internet tenim un total de 138 alumnes que han utilitzat el servei de Biblioteca extraescolar.
Valoració:
Com es pot apreciar és el CM qui més utilitza el servei de préstec i CS els que van a fer deures o consultar Internet. D’altra banda també son els alumnes que poden anar sols. El nostre objectiu per aquest trimestre serà potenciar el servei de préstec en EI i CI, més difícil perquè els han d’acompanyar els pares, però no impossible si es treballa en aquest sentit.
Adquisicions:
Els llibres que s’han adquirit per a poder realitzar les activitats anteriorment citades o perquè hem aprofitat alguna oferta de llibres descatalogats han estat:
EI: 18 llibres
CI: 120 llibres (d’aquests, 115 es quedaran a l’aula)
CM: 24 llibres
CS: 28 llibres
TIC:
La nostra biblioteca té un blog al qual podeu accedir des de la pàgina oficial de l’escola clicant en BIBLIOTECA. Val a dir que el blog ha estat realitzat pel mestre de l’Aula d’Acollida J.M.Pasqual, al qual agraïm la paciència que té penjant les fotos, descarregant la camera digital, escanejant les tapes dels contes, i tantes i tantes coses que li demanem contínuament i per a les qual mai té un no per resposta.
Racó temàtic
Aquest 2n trimestre començarem a fer els racons temàtics, el primer tractarà dels éssers fantàstics: Bruixes, mags, vampirs, gnomos, elfs...
Els alumnes de primària ja baixaran a l’hora de biblioteca, però també va adreçat als alumnes d’infantil i a tots vosaltres. Esperem que us agradi i que ens ajudeu a muntar altres racons amb les vostres suggerències i propostes.
La Comissió de Biblioteca (com a bons/es bibliotecari/es per ordre alfabètic!)
Mònica, Montse, Mot@, Núria, Pasqual, Roser i Sílvia

No hay comentarios:

Seguidores